Lelkészeink:

 

Kovács Gergő

10 éve, mikor felkerültem Debrecenbe szatmári kis szülőfalumból, nem is gondoltam volna, mi minden vár itt rám. 6 év teológia, 3 év doktori, ösztöndíjak …, de ami a legváratlanabbul ért, az az Egyetemi Gyülekezet. Meglepett az energia, lelkesedés és fiatalos lendület, amellyel az egyetemisták megélik Istenbe vetett mély hitüket. Kíváncsian várom, mi mindent fogunk még együtt átélni, és jó papként várom, hogy mindig tanuljak valami újat.

 

Bogáti Attila

 

 

Bogyó Zsófia 

Még elevenen élnek bennem az egyetemi évek, minden szeletkéje porcikámban rezdül még: az állandó adrenalin szint, a vizsgadrukk, a sikerek és a kudarcok, az örömök és a bánatok, megannyi koliba ki-beköltözés… 2019. júniusában vehettem át a diplomámat. Hosszú út vezetett el idáig. És úgy, ahogy van, szeretem ezt az utat, mert az enyém. Az új útszakasz és nagy kaland pedig itt, Debrecenben kezdődött el, Veletek. Szeretem, hogy nincs az a téma, amiről ne beszélgethetnék Istennel, nincs az, amit ne oszthatnék meg Vele, nincs tabu, és nincs az, amiben ne lenne ereje és hatalma megtörni a látszólag lehetetlent. Ez az élményem szabadít fel arra, hogy őszintén, tabuk nélkül, szabadon nyissak és beszélgethessek másokkal. És igen, a gyülekezet lehet ez a hely! Köszönöm, hogy megélhetem ezt Veletek!

 

Kovács-Szécsi Dóra

(Jelenleg GYED-en van.)

Olykor még inkább „egyetemista” lelkésznek érzem magam, mint egyetemi lelkésznek. Abban viszont biztos vagyok, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhettem volna, hiszen ti gondoskodtok arról, hogy pörgésben és fejlődésben maradjak, arra inspiráltok, hogy igyekezzek minél hamarabb és minél jobban elmélyülni hitemben és hivatásomban. Szabadidőmet többnyire családommal, barátaimmal töltöm, vagy a világban csavargok, új ízeket próbálok ki. Egyszerűen csak élvezem az élet apró szépségeit.

 

Péter-Szarka László

2014. Esküvő, lelkészszentelés. Izgalmas év volt! Nagycsaládból származó lelkészgyerekként, egykori debreceni refisként, volt németországi önkéntesként, férjként, apaként és egyetemi lelkészként igyekszem meglátni Isten munkáját, és megélni Vele a kapcsolatot. Öröm és kihívás ezekről beszélni! Szeretek a feleségemmel és a kisfiammal lenni, a barátainkkal találkozni, sportolni illetve utazni, moziba vagy színházba menni – na, ez utóbbi kettő már azért ritkábban jön össze.

 

Idei EVS önkénteseink: 

Szülek Flóra

Sara Bergesio