Munkatársaink

 

Lelkészeink:

 

Arany Barbara [icon icon=icon-facebook-sign size=16px color=#3b5998 ]

Szerintem lehet másként csinálni. Lehet nem keresztyén családban felnőni és mégis keresztyénnek lenni, mi több: lelkészként szolgálni-élni, ugyanabban a családban azután is. Lehet lelkésznőként megmutatni, hogy nőként, emberként mit adhatok egy közösség tagjainak és az egészének. Lehet másként: mosolyogva, mai nyelven szólni, akár még a szószékről is. Ruhában és gondolkodásban sem csak fekete-fehéren. Lehet sok sütit sütni úgy, hogy közben nem vagyok édesszájú. Na jó, nem annyira… Sőt, lehet másként Neked is, mert hiszem, hogy Istennek kifejezett célja, hogy megtaláljuk a saját utat Felé és a hit mindennapjaiban.

 

 Kovács Gergő [icon icon=icon-facebook-sign size=16px color=#3b5998 ] 

10 éve, mikor felkerültem Debrecenbe szatmári kis szülőfalumból, nem is gondoltam volna, mi minden vár itt rám. 6 év teológia, 3 év doktori, ösztöndíjak …, de ami a legváratlanabbul ért, az az Egyetemi Gyülekezet. Meglepett az energia, lelkesedés és fiatalos lendület, amellyel az egyetemisták megélik Istenbe vetett mély hitüket. Kíváncsian várom, mi mindent fogunk még együtt átélni, és jó papként várom, hogy mindig tanuljak valami újat.

Kovács-Szécsi Dóra [icon icon=icon-facebook-sign size=16px color=#3b5998 ] 

A diplomám még alig hűlt ki, hiszen idén júliusban fejeztem be a teológiát. Olykor még inkább „egyetemista” lelkésznek érzem magam, mint egyetemi lelkésznek. Abban viszont biztos vagyok, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhettem volna, hiszen ti gondoskodtok arról, hogy pörgésben és fejlődésben maradjak, arra inspiráltok, hogy igyekezzek minél hamarabb és minél jobban elmélyülni hitemben és hivatásomban. Szabadidőmet többnyire családommal, barátaimmal töltöm, vagy a világban csavargok, új ízeket próbálok ki. Egyszerűen csak élvezem az élet apró szépségeit.

Péter-Szarka László [icon icon=icon-facebook-sign size=16px color=#3b5998 ]

Életem két meghatározó területére – a házasság és a lelkészi szolgálat útjára – egyszerre léptem 2014-ben. Nagycsaládból érkező lelkészgyerekként, egykori debreceni refisként, volt németországi önkéntesként, férjként, apaként és egyetemi lelkészként igyekszem meglátni Isten munkáját és megtapasztalni Jézus jelenlétét. Öröm és kihívás ezekről beszélni! Ha meg kikapcsolódásra vágyom, sportolok, utazok, moziba, színházba megyek feleségemmel, vagy találkozunk a családdal, a barátokkal.

 

Idei önkénteseink: 

Irene Malan és Tana Zoltán