Lelkészeink

Arany Barbara

Szerintem lehet másként csinálni . Lehet nem keresztyén családban felnőni és mégis keresztyénnek lenni, mi több: lelkészként szolgálni-élni, ugyanabban a családban azután is. Lehet lelkésznőként megmutatni, hogy nőként, emberként mit adhatok egy közösség tagjainak és az egészének. Lehet másként: mosolyogva, mai nyelven szólni, akár még a szószékről is. Ruhában és gondolkodásban sem csak fekete-fehéren. Lehet sok sütit sütni úgy, hogy közben nem vagyok édesszájú. Na jó, nem annyira… Sőt, lehet másként Neked is, mert hiszem, hogy Istennek kifejezett célja, hogy megtaláljuk a saját utat Felé és a hit mindennapjaiban.

 

Püski Dániel

 

Péter-Szarka László

Életem két jelentős – mára már nem is annyira új – területére egyszerre léptem: a házasság és a lelkészi szolgálat útjára. Nagycsaládból érkező lelkészgyerekként felnövekedve igyekszem rátalálni arra, amit Isten nekem tartogat. Ezért is dolgozom munkatársaimmal együtt az egyik újonnan alapított gyülekezeti közösségünk építésén. Ha választ kapok akár egy fel nem tett kérdésre, valami belső késztetés hajt, hogy tovább is adjam. Kegyelem, hogy szólhatok Istenről és kihívás, hogy tanuljam ennek a mesterségét. Amikor meg kikapcsolódásra van szükségem, kicsit sportolok (de nem viszem túlzásba), utazok, vagy moziba, színházba és (nemcsak keresztyén) társaságba megyek, mint sokan mások.

 

Kovács Gergő

10 éve, mikor felkerültem Debrecenbe szatmári kis szülőfalumból, nem is gondoltam volna, mi minden vár itt rám. 6 év teológia, 3 év doktori, ösztöndíjak …, de ami a legváratlanabbul ért, az az Egyetemi Gyülekezet. Meglepett az energia, lelkesedés és fiatalos lendület, amellyel az egyetemisták megélik Istenbe vetett mély hitüket. Kíváncsian várom, mi mindent fogunk még együtt átélni, és jó papként várom, hogy mindig tanuljak valami újat.

 

Önkénteseink

Kocsis Orsolya

 

 

Molnár Enikő Réka