Lelkészeink:

 

Arany Barbara 

Szerintem lehet másként csinálni. Lehet nem keresztyén családban felnőni és mégis keresztyénnek lenni, mi több: lelkészként szolgálni-élni, ugyanabban a családban azután is. Lehet lelkésznőként megmutatni, hogy nőként, emberként mit adhatok egy közösség tagjainak és az egészének. Lehet másként: mosolyogva, mai nyelven szólni, akár még a szószékről is. Ruhában és gondolkodásban sem csak fekete-fehéren. Lehet sok sütit sütni úgy, hogy közben nem vagyok édesszájú. Na jó, nem annyira… Sőt, lehet másként Neked is, mert hiszem, hogy Istennek kifejezett célja, hogy megtaláljuk a saját utat Felé és a hit mindennapjaiban.

 

Kovács Gergő  

10 éve, mikor felkerültem Debrecenbe szatmári kis szülőfalumból, nem is gondoltam volna, mi minden vár itt rám. 6 év teológia, 3 év doktori, ösztöndíjak …, de ami a legváratlanabbul ért, az az Egyetemi Gyülekezet. Meglepett az energia, lelkesedés és fiatalos lendület, amellyel az egyetemisták megélik Istenbe vetett mély hitüket. Kíváncsian várom, mi mindent fogunk még együtt átélni, és jó papként várom, hogy mindig tanuljak valami újat.

 

Kovács-Szécsi Dóra  

 

Péter-Szarka László 

Életem két fontos területére egyszerre léptem: a házasság és az egyetemi lelkészi munka útjára. Nagycsaládból érkező lelkészgyerekként felnövekedve igyekszem rátalálni arra, amit Isten nekem tartogat. Ezért is dolgozom munkatársaimmal együtt az egyik újonnan alapított közösségünk építésén. Ha választ kapok akár egy fel nem tett kérdésre, valami belső késztetés hajt, hogy tovább is adjam. Kihívás, hogy szólhatok napjainkban Istenről… És amikor kikapcsolódásra van szükségem, akkor sportolok (de nem viszem túlzásba), utazok, vagy moziba, színházba és (nemcsak keresztyén) társaságba megyek.

 

 

Önkéntesünk:

 

Juliane Kühl