Szólj Be a Papnak a Műszaki Sörsátornál – az Egyetemi Gyülekezettel!

Debrecen egyik legmenőbb programsorozatával karöltve kiléptünk a gyülekezet falai mögül, hogy a Kassai úti Campus rengeteg embert megmozgató őszi hallgatói eseményén hozzuk közelebb Isten igéjét a bulizó fiatalokhoz.

Az istentiszteleteknek és bibliaköröknek mindig megvan a maguk biztonságot nyújtó légköre: (több) tucatnyian összegyűlünk egy erre szánt helyen, ahol a lelki elcsendesülés és a dicsőítés mellett felkészült lelkipásztoraink segítségével betekintést nyerhetünk a Biblia mondanivalójába.

Igen ám, de Jézus sem csak tizenkét/hetvenkét tanítványának vagy az őt követő sokaságnak prédikált és magyarázta az Írást, hanem bátran bemerészkedett olyan helyekre is, ahol nem látták őt szívesen. Nos, a Lovardánál nemrég megrendezett Műszaki Sörsátorról nem lehetett elmondani, hogy a résztvevők hidegebb éghajlatra küldték volna az Isten országát építőket.

Amikor a városban év eleje óta nagy sikerrel futó Szólj Be a Papnak-programsorozat szervezői úgy döntöttek, hogy meglátogatják a sörsátrat, szinte adta magát az együttműködés lehetősége. Lelkészeink és a szolgálatkész gyülekezeti tagok pedig örömmel vetették bele magukat az események sodrába.

A legnagyobb népszerűségnek a SZBAP-pörgettyű örvendett, ahol a hallgatók egy pörgetés után áldást, imakérést, ajándékot, sört kaphattak, de volt lehetőségük arra is, hogy kérdezzenek a velük beszédbe elegyedő paptól vagy lelkipásztortól.

A fiatalok nyitottságát jól példázták a hosszas lelki beszélgetések, melynek felemelő hangulatát a dübörgő zene sem nyomhatta el.

Jövőre is ott leszünk! 🙂

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WvVDnZvs5Qc” width=800 ]