Imádkozni mindenki tud. Vagy mégsem? Egyáltalán mi az imádság? Hogy kell összekulcsoni a kezed? Vagy össze kell egyáltalán? Biztos, hogy hall Isten, amikor imádkozol? És az is lehet, hogy ő is megszólal? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ az őszi szünetig és az imádságnak a gazdagságát igyekszünk felfedezni alkalmainkon. Nem egy utat fogunk végigjárni, hanem változatos formákat és lehetőségeket ismerünk meg közösen, hogy mindenki megtalálhassa azt az utat, melyen legkönnyebben meg tudja közelíteni Istent.

Aktuális témáink:

Szeptember 25-26.: Személyre szabott vezetés

Jónás könyve 2. fejezetének 8. verse alapján Bővebben

Szeptember 18-19.: Isten: offline

Jób könyve 23. fejezetének 2-17. versei alapján Bővebben

Időről-időre érkezhetnek az életünkbe olyan időszakok, amikor úgy érezzük, nem megy az imádság: nem tudjuk közel engedni magunkhoz Istent, esetleg, mondjuk ki, nincs is kedvünk hozzá, vagy éppen az ő közelségét nem érezzük, hiába keressük. Minden esetre érdemes feltenni magunknak a kérdést: mi állhat az érzéseim mögött? Esetleg kötelességként élem meg az imádságot és alapból irtózom mindentől, amit úgy érzem rám kényszerítenek? Vagy talán a szívem mélyén nem tartom magamat elég jónak ahhoz, hogy Istennel meghitt kapcsolatba kerüljek, ezért halogatom? Talán így lázadok ellene? Vagy még nem találtam meg annak a módját, hogyan szólítsam meg Őt? Azért esik olyan rosszul a reakció hiánya a részéről, mert olyan dolgot/érzést/eredményt várok tőle, amiért valójában nekem is tennem kellene? Esetleg ráhárítom a felelősséget?

Akárhogy is, mint minden hosszútávú kapcsolat, az Istennel való kapcsolatunk is döntés: akkor is összetartozunk, amikor nem feltétlenül érezzük a szeretet, ami összeköt minket. Tudatosítani kell magunkban, hogy az érzések átmeneti hiányában is létezik a kapcsolat és keresnünk kell a miérteket a nehézségekre és a hogyanokat a folytatáshoz. 

Szeptember 11-12.: Mester-képzés

Máté evangéliuma 6. fejezetének 9-13. versei, alapján Bővebben