Egyetemi gyülekezetek máshol

gyulik

A Kárpát-medencében és a nagyvilágban több száz egyetemi gyülekezet működik rajtunk kívül.

Debrecenben a református mellett más egyetemi gyülekezetek is működnek, akikkel igyekszünk folyamatosan kapcsolatot ápolni.

  • Debreceni Evangélikus Egyetemi Gyülekezet
  • Debreceni Görög Katolikus Egyetemi Lelkészség
  • Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

A  legtöbb nagyvárosban is találsz Református egyetemi közösséget, ha arra jársz keresd meg őket bátran. Kattints a névre és ismerkedj a gyülekezetekkel saját honlapjukon keresztül!

Világszerte több száz egyetemi gyülekezet van, amelyekről az egyes országok oldalain találhatsz bővebb információt. Előkészítés alatt van egy európai szintű regiszter, de még nem készült el teljesen.

  • Az Európai Egyetemi Lelkészek Konferenciájának oldalán a legtöbb nyugat európai országhoz találtok linket. Mi is kapcsolódunk ehhez a szervezethez, a gyülekezet lelkészei évente részt vesznek a konferencián
  • Az IACHE (International Association of Chaplains in Higher Education) szervezet világméretben kordinálja az egyetemi lelkészek munkáját.

Ha a mesterképzés, doktori vagy egyéb ok miatt máshol tanulsz tovább, keresd meg az egyetemi lelkészeket, mert ők segíthetnek neked, hogy új közösséget találj!