Kirándulás Kolozsváron és Tavaszi Találkozó Marosvásárhelyen

Juhász Levente beszámolója
A Kárpát-medencei református egyetemi gyülekezetek hagyományosan március közepén rendezik meg az ún. tavaszi találkozót, melynek célja elsősorban a lelki feltöltődéssel egybekötött kikapcsolódás, valamint az ismerkedés.

Idén a találkozó helyszínéül a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Campusa szolgált.
Magyarországon ez egybeesett a négynapos hosszú hétvégével, így a találkozó előtt egy nappal hamarabb, már csütörtökön elindultunk Erdélybe.

Csütörtökön közösen megtekintettük Kolozsvár nevezetességeit. Ki nem maradhatott Mátyás király szobra, Mátyás király szülőháza, a gótikus stílusban épített Farkas utcai református templom, és a Babes-Bolyai Tudományegyetem. Meg persze sok minden más is, amit itt nem sorolunk fel.

A városnézés után délután szabadprogram volt, amikor mindenki megnézhette azt, ami a leginkább érdekelte. Este FIKE (Főiskolai Ifjúsági Keresztény Egyesület) bibliakörére, a FIKE Csütörtök alkalmára ültünk be, ahol érdekes előadást hallgathattunk meg a pszichológia és a teológia közötti kapcsolatról, az ellentétekről és az előadás után kérdéseket tehettünk fel az előadónak.
A FIKE Csütörtököt mindig nagy létszám jellemzi; ezen a bibliakörön a budapestiekkel együtt legalább 80-an ültük körbe a gyülekezet pincehelységét.
Az alkalom után még finom szendvicsek mellett oszthattuk meg a gondolatainkat egymással.

Péntek délelőtt még lehetőségünk nyílt Kolozsváron városnézésre, szabad programra. 13 órakor egy elcsendesülős áhítatot tartottunk a FIKE klubhelyiségében, onnan indultunk Marosvásárhely felé.

Marosvásárhelyen a tavaszi találkozó Dr. Horváth Levente előadásával vette kezdetét.
Az idei találkozó témája a „Tökéletes tökéletlen” volt. Az előadások hosszan járták körbe a témát, hogy létezik-e tökéletes, pótolhatatlanok vagyunk-e és hogy mi egyáltalán a tökéletes. Az előadások után kiscsoportos beszélgetéseken vehettünk részt, ahol meg tudtuk beszélni azt, ami a leginkább megfogott a témában.

A dicsőítésen pénteken a FIKE, míg szombaton és vasárnap a Marosvásárhelyi Egyetemi Gyülekezet (MIFIKE) csapata szolgált. Mindkét zenekar tudott nekünk újdonságokkal szolgálni, olyan énekekkel amiket még nem ismertünk, és olyan (újra)hangszerelésekkel ahogyan a klasszikus énekeket még nem hallottuk. Nagy lelki élmény volt! Még az örök klasszikus (gyermek)ének, a Kicsiny kis fényemmel sem maradhatott el. 🙂
Szombat délután a workshopok széles kínálata okozott fejtörést, hogy melyikre érdemes részt venni. Még jó, hogy kettőt is lehetett választani! Aki pedig inkább a várost szerette volna megismerni, annak délután erre is lehetősége volt, igaz az esőt mindenki szívesen kihagyta volna.
Este többen a táncházban roptak egy nagyot, de volt, aki társasjátékozással töltötte az estét. Páran annyira elfáradtak, hogy egyszerűen csak a Chill Zónában üldögéltek és beszélgettek.
Vasárnap a kiscsoportos beszélgetésen összegeztük a hétvégén kapottakat és aztán a hagyományokhoz híven úrvacsorás istentiszteletettel zárult a találkozó. Ebéd után hazaindultunk Debrecen felé és boldogok voltunk, hogy a havas úttal csak az utolsó kilométereken kellett megküzdenünk.

Zékán Mihály, a Kassai úti közösségünk tagja az alábbi élménnyel gazdagodott:
A hétvége számomra, a lelki feltöltődésen kívül még sok meglepetéssel is szolgált.
Nem gondoltam volna, hogy mennyi minden új dolgot fogok hallani az előadásokon és a kiscsoportos beszélgetéseken.
Részt vettem workshopokon, amik talán sosem lettek volna ilyen hatással rám, ha nincsenek azok a csodálatos emberek, akik tartották.
Isten hatalmas, és sikerült ezt az érzést a saját bőrömön megtapasztalni, ami nagyon felemelően hatott rám.

Mindenkinek azt kívánom, hogy az életében legalább egyszer átélje azt az érzést, azt a tudatot, hogy Isten velünk van! Garantáltan megváltozik az élete!

[flickrstream id=”7″]