2017-ben is szolgáltunk a Kirchentagon!

 

A gyülekezetünk 3 közösségének zenekaraiból összeállt 10 fős zenekar a berlini Kirchentagon (Német Protestáns Egyházi Napok-on) két alkalommal is fellépett. 

Már februárban összeállt a csapatunk, mely egy dobosból, zongoristából, trombitásból, mandolinosból, basszusgitárosból, két gitárosból és három énekesből áll. Nagy létszám ez ahhoz, hogy mindenkinek megfelelő időpontot találjunk próbálni, de sikerült, és a kezdeti nehézségek után áprilisra összeszokott a csapat. Volt két „főpróbánk”, egy közös grillpartin és egy egyetem téri istentiszteleten, ahol megállapítottuk: készen állunk a nagy kalandra!

Berlinben két alkalommal is dicsőíthettük az Urat, két különböző templomban, csütörtökön (máj. 25-én) a Kirche Zum Heilsbronnen, szombaton (máj. 27-én) az American Church adott otthont a szolgálatunknak. Mindkét helyen megtaláltuk, amiért hálásak lehetünk. Először a közönség volt jó, sokan eljöttek magyarok is meghallgatni minket. (Első nap, az esti áldás utáni tömegnyomorban a berlini tömegközlekedést használva épp a fellépéseinkről beszélgetünk, mire valaki hátrafordult, és megkérdezte: „Jól hallottam, ti fogtok fellépni? Hol és mikor? Megyünk!” – Mennyi az esély rá, hogy az aluljáróban több ezer ember közül épp magyarok vannak előtted?
A másik helyen ugyan kevesebben voltak, viszont remek volt a hangtechnika, sőt beépített fénytechnikát és füstgépet használhattunk, ami újdonság volt számunkra.

Felszabadultak voltunk, és közösen imádkoztunk a fellépések előtt. Tudtuk, hogy elsősorban Istennek zenélünk. Fantasztikus élményekkel, közös városnézéssel, rengeteg nevetéssel telt ez a pár nap. Sokunk már visszafele a buszon, vonaton, repülőn így gondolta: Máris hiányzik Berlin! De a képeket nézegetve kicsit újra ott érezhetjük magunkat. Tarts velünk!

Varga Viktória